Pentusuunnitelmat!


Pentua kysellessäsi kerro koirataustastasi, tavoitteista ja toivomuksista koiran suhteen.

Jos sinua kiinnostaa bordercollie, tutustu: BORDERCOLLIEN ROTUKOHTAINEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA an. Erityisesti kohta 4.3 Terveys ja lisääntyminen.

Jos sinua kiinnostaa shetlanninlammaskoira, tutustu: Jalostuksen tavoiteohjelma an sekä shelttien sairauksiin.

Etusijalla ovat harrastavat kodit.Saatat olla etsimäni pennunostaja, jos olet tasapainoinen, maalaisjärjen omaava, oikea koiraihminen sekä olet tutustunut bordercolliehin tai shetlanninlammaskoiraan rotuna ja halukas pitämään minuun yhteyttä koko koiran eliniän. Erityisesti bordercollie on aktiivinen rotu, joka kaipaa muutakin kuin lenkkeilyä tai isolla pihalla kirmaamista, joten jotain aktiviteettejä näiden kanssa tulisi harrastaa, jotta välttyy ongelmilta. Kannustan harrastamaan kasvattieni kanssa esimerkiksi tokoa, rally-tokoa, agilitya, näyttelyjä ja/tai pk-lajeja.

Pennuille valitaan kodit vasta sitten, kun pennut ovat muutaman viikon ikäisiä. EN ota etukäteisvarauksia! Alustavia tiedusteluja pennuista otan vastaan ja tapaan mielelläni pennuista ja koiristani kiinnostuneita ihmisiä etukäteen.

Pennut totutetaan käsittelyyn ja ne kasvavat perheen arjen keskellä. Pennut luovutetaan rekisteröitynä, tunnistusmerkittyinä, terveystarkistettuina, virallisesti silmäpeilattuina, kolme kertaa madotettuina ja suurella rakkaudella kasvetettuina omiin koteihinsa.

Pennun mukaan saat myös pentupaketin, johon kuuluu mm. kirjalliset hoito-ohjeet ja ruokasäkki. Halutessasi saat mukaan myös SBCAK:n info- ja kasvattajapaketin (koskee bordercollien pentuja).

Kustakin pentueesta sijoituskotia etsii pentu tai kaksi.